Penyejuk beku Terowong Impingement

Penyejuk beku Terowong Impingement

Penyejuk beku impingement menggunakan jet udara berkelajuan tinggi mengarahkan dayanya ke bahagian atas dan bawah produk makanan untuk mengeluarkan udara, atau penghalang haba, yang mengelilingi permukaan produk. 

Setelah penghalang atau lapisan haba ini dialihkan, ia membolehkan produk membeku lebih cepat. Operasi ini membantu mengurangkan masa pemprosesan dengan ketara, memberikan masa beku sama seperti yang disediakan oleh peralatan kriogenik. Di samping itu, kos operasi adalah serupa dengan peralatan mekanikal tradisional.


  • Masa pembekuan yang lebih cepat menghasilkan hablur ais yang lebih kecil, yang bermakna lebih sedikit kerosakan sel pada produk makanan. Produk lebih berair, mempunyai tekstur yang lebih baik dan kurang kehilangan titisan apabila dicairkan.
  • Mengeraskan permukaan makanan dengan cepat dan mengunci kelembapan dalaman, supaya kehilangan dehidrasi diminimumkan.
  • Masa pembekuan yang singkat bukan sahaja mengekalkan kesegaran dan pemakanan makanan, tetapi juga menyediakan kecekapan pembekuan yang baik.
  • Penjimatan tenaga dan jejak kecil.
Peminat
Kipas empar kecekapan tinggi, yang memenuhi keperluan isipadu udara yang besar dan kelajuan udara yang tinggi. Struktur kipas mudah dibersihkan dan diselenggara. Motor yang dimeterai sepenuhnya berjalan lancar dan tahan lama.
Penyejat yang cekap
Reka bentuk telah disimulasikan dengan perisian penukar haba profesional Eropah. Semua tiub dikembangkan secara hidraulik dan bukannya secara mekanikal. Pengembangan yang lebih seragam dan padatan yang lebih ketat antara tiub dan sirip. Prestasi pertukaran haba yang lebih baik. Padang sirip boleh ubah digunakan untuk melambatkan pembentukan fros pada permukaan sirip. Selang pembekuan yang lebih lama. Akses mudah dan pembersihan Bahan sirip: Aluminium, aloi aluminium-magnesium
Reka Bentuk Kebersihan
Reka bentuk kebersihan, semua bahagian struktur keluli tahan karat, dikimpal sepenuhnya, mematuhi sepenuhnya amalan kebersihan pemprosesan makanan.
Sistem Penyahbekuan Udara
Keluarkan fros dari permukaan sirip penyejat tepat pada masanya semasa operasi penyejuk beku. Pastikan operasi peti sejuk yang lama dan berterusan, kurangkan pembekuan penyejat dan tingkatkan produktiviti.
SPESIFIKASI
struktur
struktur
Tali pinggang tunggal / tali pinggang berkembar
Julat lebar tali pinggang
1200mm-1500mm
Julat panjang kepungan
Jenis tali pinggang pepejal: 11.7m-22.36m, boleh disesuaikan
Lampiran
Kepungan bertebat dengan dinding poliuretana setebal 100mm, pencahayaan dalaman dan kulit keluli tahan karat. Kepungan dikimpal sepenuhnya pilihan.
Belt
Jenis tali pinggang
Tali pinggang pepejal SS gred makanan
Panjang infeed
2200 hingga 5000mm, boleh disesuaikan
Panjang pengeluaran
1200mm, boleh disesuaikan
Data Elektrik
Bekalan kuasa
Voltan negara tempatan
Kandang panel kawalan
Panel kawalan keluli tahan karat
Mengawal
Kawalan PLC, skrin sentuh, sensor keselamatan
Data Penyejukan
penyejuk
Freon, Ammonia, CO2
Coil
Tiub keluli tahan karat/aluminium, kewangan aluminium dan kipas kuasa
Suhu menyejat
-45 ℃
Tinggal masa
Jenis tali pinggang pepejal: 3-60min boleh laras
Seafood
Pastri Cina
Buah-buahan dan sayur-sayuran
Hidangan yang Disediakan

Dapatkan berhubung